Je huis verkopen kan ook zonder makelaar. Met een goed plan van aanpak kun je een heel eind komen. Daarbij hou je op deze wijze zelf de regie in handen. Je weet dus ook precies wat er aan promotie gedaan wordt om de woning onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep. Waar moet je op letten als je je huis wilt verkopen zonder makelaar?

Woning verkoopklaar maken

De woning verkoopklaar maken is iets waar makelaars zelf weinig tot geen aandacht een besteden. Dit kan soms voor gênante momenten zorgen omdat er geen voorwerk is gedaan om deze juist te voorkomen. Daarbij is het gewoon bijna een plicht van de verkoper dat het huis in goede staat aangeboden wordt.

 

Elektra

Zorg dat alle lampen in de woning werken en dat schakelmateriaal als wandschakelaars en trekschakelaars allemaal goed vast zitten en zonder problemen bediend kunnen worden.

Dat ene kapje wat er al jaren af is gebroken kan voor u geen probleem zijn maar een potentiële koper ziet hier al direct kosten voor een elektromonteur.

Zo ziet u hoe een koper en verkoper heel verschillend naar relatief kleine zaken kunnen kijken. Daarbij geeft het een koper een vertrouwd gevoel als alles gewoon, volgens verwachting, werkt.

Ook word zo voorkomen dat je tijdens een bezichtiging smoesjes en uitwegen moet verzinnen als er iets niet werkt.

 

Deuren en ramen

Zorg dat alle deuren en ramen makkelijk te bedienen zijn en fatsoenlijk open en dicht gaan. Een krakende deur of klemmende deur roept vaak onbewust vragen op zoals ‘is er een verzakking’ of ‘drukt er ergens iets op de constructie? . Iets dat u zeker wilt voorkomen!

Laat gebroken glas repareren en zorg dat deurklinken en grepen vastzitten. U doet er nog beter aan om met een tube secondelijm alles vast te zetten dan dat er tijdens een bezichtiging deurklinken door de kamer vliegen.

Toegang tot alle ruimtes

Zorg dat alle ruimtes toegankelijk zijn en een potentiële koper alles kan zien van de woning. Niets is zo vervelend als te moeten zeggen dat een zolder niet bekeken kan worden door een defecte vlizotrap. Of dat er een kelderkast, tuinhuis of schuur niet open kan omdat de sleutel kwijt.

Geuren en kleuren

Besteed aandacht aan geuren. Een rioollucht in huis bij binnenkomst kan dus echt niet, mensen kopen geen riool. Vaak is een leegstaande sifon van een wastafel de oorzaak van dit soort geuren. Ook een kattenbak is een geur waarmee u de potentiële koper al hoofdpijn en bedenkingen geeft want iemand die deze geuren in zijn huis toelaat zal ook wel weinig hygiëne hebben. Voorkomen dus!

Onze verkoop specialisten hebben nog veel meer tips maar misschien wilt u de woning gewoon snel verkopen dan kunt u ons altijd een vrijblijvend bod laten doen op uw woning.