Als u van plan bent om zelf uw woning te gaan verkopen dan komt u voor een aantal zaken te staan. Zelf een woning verkopen kan heel goed en met deze tips. Zo maakt u de kans op een spoedige verkoop van uw woning. Zelf je huis verkopen, wij geven tips!

Maak uw huis mooier en aantrekkelijker

Vaak kunt u met een relatief kleine investering uw woning een geheel ander uiterlijk geven. Vaak is de woning in uw favoriete kleuren maar vraagt de markt andere kleuren.

U zou denken dat de meeste mensen hier wel doorheen kijken, maar de waarheid is echter anders.

Het moment van de eerste indruk krijgt u maar één keer, u heeft dus maar één kans om een potentiële koper nieuwsgierig te maken.

Het kan ook best zijn dat de koper na de aankoop de woning in hele andere kleuren verft toch is deze stap van groot belang. De gedragspsychologie bij kopers is dusdanig dat zulke zaken van invloed zijn voor het algehele gevoel dat men bij een woning heeft.

Een woning kan met een eenvoudige verfspuit in één dag omgetoverd worden tot een fris huis wat bijna als nieuw lijkt. Hierdoor krijgt men direct een totaal andere indruk van de woning. Iedere doelgroep heeft ook eigen kleuren.

Zo zullen starters meer getriggerd door een woning met wat hardere frisse tinten terwijl een wat oudere doelgroep zich behaaglijker voelt bij wat zachtere kleuren.

En dit zijn minimale kosten waarmee u de kans op verkoop zeer vergroot.

 

Inrichting en meubels

Staat uw woning vol met oude versleten meubels dan zakt het gevoel van welbehagen direct tot een dieptepunt en zet de koper die binnenstapt als het ware direct een verkeerde bril op.

Alles waar zij naar kijken zal door die bril gezien worden waardoor de woning, vaak onterecht, een negatieve beoordeling krijgt.

Als je dit weet kun je hier bijzonder je voordeel mee doen. Ruim oude en versleten meubels op of bedek ze op zijn minst met (schone en nieuwe) lakens. Maar het best is om mooie meubels in de woning te hebben staan. Dat geeft namelijk aan dat er door de huidige bewoners waarde gehecht wordt aan wooncomfort en eigen geef je dus aan dat de woning het waard is om in te wonen.

 

Orde en netheid

Een opgeruimd huis geeft een gevoel van orde en netheid. Aangezien het kopen van een huis een van de grootste aankopen die men doet in een leven is het van groot belang dat dit gevoel dus bij potentiële kopers wordt opgewekt.

Het is zeer onhandig om kopers in een huis rond te leiden als overal losse spullen circuleren. Veel mensen hebben zelf niet in de gaten dat ze zo rommelig zijn daarom is het handig om anderen eens om een mening te vragen.

Voor nog geen honderd euro koop je al een hele stapel verhuisdozen waar je alle rondslingerende zaken in kunt opbergen. Een stapel verhuisdozen geeft namelijk ook een onbewust signaal van orde en netheid. En daarbij ruimt het natuurlijk ook op wat sowieso prettig is voor jezelf.

Dit zijn zaken die veel verkopers niet snappen en zeker voor huizen die erg lang te koop staan wordt hier jammer genoeg aan voorbij gegaan.

Er zijn nog veel meer zaken die meewegen om een woning snel te verkopen. Wij kunnen u helpen met deze zaken, maar wij kunnen ook de woning van u overkopen. Wij nemen u dan alle zorg uit handen en uw woning is direct verkocht.

U kunt op onze website 24/7 een aanvraag doen voor een bod op uw woning.

Klik hier om een bod aan te vragen