Soms wilt u een woning verkopen en is het belangrijkste dat die snel verkocht wordt. Als u voornemens bent om de woning snel te verkopen en genoegen te nemen met minder opbrengst dan is dit artikel interessant voor u.

Huis verkopen met verlies

Een huis verkopen met verlies moet in de juiste context worden gezien, verlies is namelijk relatief.

Stel dat het uw eigen woning betreft en de woning staat al ruim een jaar te koop en u woont ondertussen al in een nieuwe woning. In dat geval heeft u dus dubbele maandlasten.

Dubbele maandlasten

Als de maandlasten van de oude woning 1500 euro zijn (hypotheek, belastingen ed. ) dan heeft dat jaar u dus als 12 x 1500 euro gekost een kostenpost van ruim 18000 euro. Tel daarbij op al die keren dat u de woning moest bezoeken en daar handelingen moest verrichten zoals bijvoorbeeld onderhoud. Stel dat u daar 5 uur per maand aan kwijt bent dan bent u na een jaar al ruim 50 uur verder. Als uw uurloon 50 euro per uur is dan rekent u hier nogmaals een bedrag voor van 2500 euro.

En iedere woning, nieuw of oud heeft minimaal onderhoud nodig, maar die kosten laten we voor nu even achterwege.

Zo ziet u dat het ‘te koop houden’ van een woning behoorlijk geld kost. En in dat geval kan het vaak een uitkomst en verstandig zijn om de woning ‘met verlies’ te verkopen. Dat kan vaak betekenen dat u de woning toch nog met ‘winst verkoopt’

Als u uw woning snel wilt verkopen laat ons dan een vrijblijvend bod op uw woning doen. U kunt op onze website 24 uur per dag 7 dagen in de week een aanvraag doen.