Naast het feit dat een echtscheiding op zich al vervelend genoeg is komt er vaak nog een groot probleem bij kijken, een koopwoning. In goede tijden staan mensen er niet bij stil dat het sprookje wel eens heel anders kan aflopen.

Men schaft een koopwoning aan in veel gevallen volgt daar nog een stuk lening, bouwdepot of tweede hypotheek voor allerlei doeleinden. Zodra men gaat scheiden dan zullen de schulden dus zoveel mogelijk beperkt moeten worden. En als geen van beide partners genoeg inkomen heeft om de hypotheek over te nemen dan volgt vaak verkoop van de woning. Wat komt er bij kijken als u uw huis moet verkopen door scheiding?

 

Huis verkopen door scheiding

De restschuld wordt verdeeld over beide partners. Met restschuld wordt het ook al lastiger om nog een hypotheek te krijgen of dat moet meegefinancierd worden. Dat is alleen mogelijk als er voldoende inkomen is. Zodra er ook nog partner- en kinderalimentatie betaald moet worden lopen de maandlasten al snel op.

Met een scheiding gaat een van de partners vaak ook elders wonen waardoor er ook veel extra kosten bijkomen.

Het is dus zaak om die trajecten zo snel mogelijk af te handelen zodat er weer rust ontstaat waarbij beide partners kunnen focussen op de nieuwe toekomst zonder steeds bezig te hoeven zijn met de financiële zaken uit het gezamenlijke verleden.

Dit zijn vaak lastige trajecten want een woning wordt niet zomaar verkocht, daar gaat veel tijd en energie inzitten. Daarbij is het ook maar de vraag hoeveel inspanningen een makelaar levert om de woning onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. Al met al levert dat in veel gevallen een hoop frustratie op want zaken kunnen niet afgesloten worden.

Een oplossing kan zijn om de woning aan te bieden bij uwwoningsnelverkocht.nl. Wij bieden namelijk hoge prijzen voor woningen en kopen direct.

Daarbij kopen wij woningen met eigen middelen en hoeven we dus niet op banken te wachten.

U kunt dus op korte termijn over uw geld beschikken en zaken gaan afhandelen.

Wilt u dat wij eens naar uw woning kijken of deze interessant is voor ons om aan te kopen? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende bieding aan op uw woning.